Skip to main content

Nu certificeres udlejningsvirksomheder af Force Technology

business
8. oktober 2021

Siden 2012 har det været muligt for byggeri- og anlægsbranchen at vælge en certificeret samarbejdspartner, når de skal bruge udlejningsmateriel. Garant Udlejning A/S er netop blevet certificeret, så byggebranchen nu kan benytte Garant Udlejning, når de gerne vil have fokus på kvalitet, miljø og arbejdsmiljø.

Certificeringen hedder ”DRA” og er etableret af Materielsektionen i Dansk Byggeri.  En DRA certificering kræver, at materieludlejeren lever op til procedurer og standarder for kvalitetsstyring, miljøstyring og arbejdsmiljø. Certificering og kontrol varetages af det uafhængige kontrolorgan, Force Technology.

Klaus Nielsen, Kommerciel Direktør hos Garant Udlejning A/S; ”Det har været vigtigt for os at være med i front, når det gælder fokus på kvalitetsstyring i udlejningsbranchen. Flere og flere virksomheder ønsker styr på, at deres samarbejdspartnere lever op til nogle standarder, så de kan være sikre på en seriøs behandling. Vi har altid fokuseret på at levere høj kvalitet til vores kunder, men nu har vi fået papir på, at vi også styrer fokuseret efter forbedringer.”

Kvalitetsstyring kommer ikke af sig selv. Garant Udlejning har lagt meget arbejde i at få et godt og effektivt styringssystem op og stå. Til det daglige arbejde med udlejning benytter Garant Udlejning et software – NetHire, leveret af XyCon A/S. Projektleder Mie Noisen fra XyCon har stået for projektet med at udarbejde styringssystemet i samarbejde med personalet hos Garant Udlejning og få styr på de processer, som manglede.

”I forbindelse med indførelsen af DRA certificeringen har vi været nødt til at tilrette vores servicestyring i NetHire”, siger Lars Hintze, IT chef hos XyCon A/S. ”Det har givet os lejlighed til at vurdere, om de serviceinstrukser, som vi hidtil har arbejdet med i NetHire var optimale. Nogle af dem er blevet pudset af, så de i dag lever op til alle krav.”

En ting er at udarbejde et system, men hvordan får man medarbejderne med? ”Hos os har det ikke været noget problem”, siger Mogens Klüver, afdelingschef hos Garant Udlejning. ”Alle medarbejdere har været inddraget i udarbejdelsen af procedurer og har kunnet komme med forbedringsforslag til både det vi allerede gjorde, og det, som de så som nye muligheder. Processen har givet os lejlighed til at kigge os selv lidt efter i hjørnerne og blandt andet har det gjort, at vi har fået bedre styr på vores kemikalier”.

ANBEFALET AF DANSK BYGGERI

DRA Certificeringen anbefales af Dansk Byggeri – idet certificeringen medvirker til at forbedre kvalitet, sikkerhed, miljø og arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen.

Valget af en DRA certificeret leverandør er det sikre valg – for kvalitet, sikkerhed og miljø.

Læs mere om DRA certificeringen på www.dra.nu